ZUPA ZIEMNIACZANA Z POMIDORAMI

ZUPA ZIEMNIACZANA Z POMIDORAMI. 50 dag warzyw mieszanych, 60 dag ziemniaków, 1 cebula, 50 dag pomidorów, 6 łyżek posiekanej zielonej pietruszki, 1 łyżka masła,1 szklanka mleka, sól, pieprz. Umyte warzywa obrać, opłukać, zalać wrzącą wodą, dodać cebulę, ugotować do miękkości. Gdy będą mięk­kie, przetrzeć przez sito lub zmiksować. Umyte i obra­ne ziemniaki pokroić w słupki, zalać wrzącą wodą, osolić, ugotować. Następnie dodać wraz z wywarem, w którym się gotowały, do przetartej zupy, połączyć z przegotowanym mlekiem. Pomidory umyć, sparzyć, obrać ze skórek, pokroić w plastry, wrzucić do zupy, dodać zieloną pietruszkę i masło. Przyprawić do smaku solą i odrobiną pieprzu.

Cześć, mam na imię Krzysztof i chciałbym zaprosić Cię do lektury moich wpisów. Blog ten poświęcony jest kuchni, więc skoro tu trafiłeś, ten temat powinien Ci się podobać!
Wszelkie prawa zastrzeżone (C)