ZNAKOMITE UROZMAICENIE

Znakomitym urozmaiceniem domowych jadłospisów mogą być sałatki przyrządzane na bazie serów zarów­no białych — twarogowych, jak serów fermentowa­nych. Pokrajany w kostkę lub makaroniki ser łączymy z surowymi i gotowanymi warzywami i jabłkami. Za­stosowanie odpowiednio dobranego sosu dopełni reszty. Asortyment potraw z sera starajmy się stale rozszerzać. Potrawy te bowiem są łatwe w wykonaniu, przyrzą­dzanie ich wymaga niewielkiego nakładu pracy, a rów­nocześnie mają wysoką wartość odżywczą. Zachęcamy zatem do podawania ich na domowe obiady czy kolacje. Sery, a zwłaszcza sery żółte, można z powodzeniem wykorzystywać jako składnik ciast podawanych za­równo na zimno, jak na gorąco.

Cześć, mam na imię Krzysztof i chciałbym zaprosić Cię do lektury moich wpisów. Blog ten poświęcony jest kuchni, więc skoro tu trafiłeś, ten temat powinien Ci się podobać!
Wszelkie prawa zastrzeżone (C)