ZAPIEKANKA Z ŻÓŁTEGO SERA

ZAPIEKANKA Z ŻÓŁTEGO SERA. 25 dag żółtego sera,2 jaja, 10 dag utartej bulki, 1/2 łyżki masła, 3 łyżki posie­kanej zielonej pietruszki, 1 łyżka masła, sól i pieprz do smaku.Ser utrzeć. Jaja umyć, oddzielić żółtka. 1/2 łyżki masła rozetrzeć w misce, ucierając dodawać po jed­nym żółtku. Przygotowaną masę wymieszać z utartym serem. Z białek ubić pianę, gdy stanie się sztywna, osolić i jeszcze chwilę ubijać. Pianę wymieszać z masą serową, dodając równocześnie tartą bułkę i zieloną pietruszkę. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Go­tową masę wyłożyć do kamionkowego naczynia po­smarowanego masłem. Upiec, wstawiając do nagrzane­go piekarnika (czas pieczenia około 1/2 godziny). Po­dawać zaraz po upieczeniu jako danie obiadowe lub na kolację z dodatkiem sosu pomidorowego albo grzy­bowego i z surówkami.

Cześć, mam na imię Krzysztof i chciałbym zaprosić Cię do lektury moich wpisów. Blog ten poświęcony jest kuchni, więc skoro tu trafiłeś, ten temat powinien Ci się podobać!
Wszelkie prawa zastrzeżone (C)