UROZMAICANIE POSIŁKÓW

Urozmaicenie posiłków przyniesie organizmowi tylko same korzyści. Dlatego nie należy obawiać się ekspe­rymentowania. Warto, w oparciu m.in. o rady zawarte w tej książce, tworzyć nowe rodzaje zup, nie zapo­minając o wzbogacaniu ich zieloną pietruszką, koprem czy szczypiorkiem. Należy przypomnieć, że tylko pra­widłowo przyrządzona zupa jest pożyteczna. Powinno się więc wykorzystywać różnorodność sezonowych wa­rzyw i owoców. Zupy z nich przyrządzone wzbogacą jadłospis rodziny w cenne składniki odżywcze. Pra­widłowo przygotowane zupy zawierają nie tylko wi­taminy, ale również dobrze przyswajalne związki mi­neralne. Jedzmy zatem warzywa również w postaci zup z pełnym przekonaniem, że przyczynią się do poprawy naszego zdrowia.

Cześć, mam na imię Krzysztof i chciałbym zaprosić Cię do lektury moich wpisów. Blog ten poświęcony jest kuchni, więc skoro tu trafiłeś, ten temat powinien Ci się podobać!
Wszelkie prawa zastrzeżone (C)