Tłuste dania

Tłuste dania na pewno nie należą do najzdrowszych, nie ma się, co do tego łudzić. Trzeba je jak najbardziej redukować, aby nie miały złego wpływu na organizm człowieka. Na pewno przedstawicielami typowo tłustych dań są elementy kuchni fastfood, gdzie hamburgery, frytki, pizza to typowe odniesienia, chętnie spożywane przez ludzi, którzy się spieszą i nie mają czasu samodzielnie gotować. Ponieważ nie jest to najlepsze rozwiązanie zawsze lepiej jest uwzględnić jak najmniejsze wykorzystanie takich propozycji. Samodzielnie można znacznie lepiej gotować, jeśli się oczywiście trochę w tym zakresie podszkoli. Tłuste dania to także odpowiedniki kuchni polskiej. Golonki, bigos gotowany na tłustym mięsie to także wspaniałe, ale jakże smaczne odpowiedniki nie do końca zdrowej kuchni, którą powinno się ograniczać. Jak można zrezygnować z takich pyszności, nawet, jeśli skrupulatnie liczymy kalorie? Dobrze jest jednak zachować umiar w odniesieniu do spożywanych potraw, bez względu na to czy są one zastosowane, jako dieta redukująca nadmiar tłuszczu, czy typowa kuchnia tłusta.

Wszelkie prawa zastrzeżone (C)