SZWAJCARSKI NAPÓJ Z JOGURTU

NAPÓJ Z KEFIRU LUB ZSIADŁEGO MLEKA. 2 szklanki kefiru lub zsiadłego tnleka, 40 dag pomidorów, 2—3 łyżki po­siekanej zielonej pietruszki ze szczypiorkiem, sól pieprz. Pomidory umyć, sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skór­ki, pokrajać w kawałki, włożyć do dzbanka, wlać mle­ko, dodać posiekaną pietruszkę ze szczypiorkiem, zmik­sować. Przyprawić solą i pieprzem. Napój można po­dawać bezpośrednio po przygotowaniu łub po oziębie­niu w lodówce.SZWAJCARSKI NAPÓJ Z JOGURTU. 2 szklanki jogurtu,1 szklanka chudego rosołu wołowego, 3 łyżki posiekanej zie­lonej pietruszki, sól.Oziębić w lodówce jogurt i rosół, wlać do dzbanka, dodać pietruszkę, zmiksować. Wyporcjować do szero­kich niskich szklanek.

Cześć, mam na imię Krzysztof i chciałbym zaprosić Cię do lektury moich wpisów. Blog ten poświęcony jest kuchni, więc skoro tu trafiłeś, ten temat powinien Ci się podobać!
Wszelkie prawa zastrzeżone (C)