SAŁATKA Z JAJ I CHRZANU

SAŁATKA Z JAJ I CHRZANU. 5—6 jaj ugotowanych na twardo, 5 dag chrzanu, sok z cytryny, 8/4 szklanki gęstej śmietany, 1 duże jabłko, sól 1 cukier do smaku. Chrzan umyć, oskrobać i utrzeć na tarce, skropić sokiem z cytryny, posolić, wymieszać. Ugotowane na twardo jaja obrać ze skorupek i drobno posiekać, wy­mieszać z chrzanem i śmietaną. Jabłko umyć, obrać i utrzeć na grubej tarce, dodać do sałatki, wymieszać Przyprawić do smaku solą, cukrem i ewentualnie so­kiem z cytryny. Jeżeli chrzan jest zbyt ostry, to należy go złagodzić dodatkiem drobno pokrajanych ugotowa­nych ziemniaków lub zwiększonym dodatkiem jabłek. Sałatkę podawać zaraz po przyrządzeniu z dodatkiem pieczywa.

Cześć, mam na imię Krzysztof i chciałbym zaprosić Cię do lektury moich wpisów. Blog ten poświęcony jest kuchni, więc skoro tu trafiłeś, ten temat powinien Ci się podobać!
Wszelkie prawa zastrzeżone (C)