SAŁATKA WIOSENNA

SAŁATKA WIOSENNA. 30 dag sera gouda, 1 duży lub 2 mniejsze pęczki rzodkiewek, kilka listków zielonej sałaty,1 pęczek zielonej cebuli, 1 żółtko, 1/2 szklanki oleju sojowego, 3—4 łyżki jogurtu, sok z cytryny, sól, cukier, 1 łyżka posie­kanej zielonej pietruszki.Rzodkiewkę, cebulę i sałatę dokładnie umyć. Ser pokrajać w zapałki lub kostkę. Żółtko ucierać, dodając stopniowo olej, wymieszać z jogurtem, przyprawić solą i cukrem do smaku. Do sosu dodać ser, pokrajane w cienkie plasterki rzodkiewki, połowę drobno posieka­nej cebuli i pokrajaną drobniutko sałatę. Wymieszać, przyprawić solą i cukrem do smaku. Wyłożyć na pół­misek. Posypać pozostałą cebulą. Podawać z dodat­kiem pieczywa. Polecamy na kolację lub drugie śnia­danie.

Cześć, mam na imię Krzysztof i chciałbym zaprosić Cię do lektury moich wpisów. Blog ten poświęcony jest kuchni, więc skoro tu trafiłeś, ten temat powinien Ci się podobać!
Wszelkie prawa zastrzeżone (C)