PRZEPISY PRZYRZĄDZANIA ZUP

Zwyczaj rozpoczynania obiadu od porcji zupy jest godny pochwały. Jednak są różnego rodzaju zupy. Apetyczna, smaczna, aromatyczna zupa przyniesie orga­nizmowi znacznie większe korzyści niż breja zapra­wiona w pośpiechu mąką. Obfity wybór warzyw umoż­liwia tworzenie różnorodnych zup poprzez łączenie najbardziej prostych ich rodzajów. Np. barszcz czer­wony można nieco odmienić dodając doń plasterek pomidora lub ogórka, ugotowaną fasolkę szparagową albo kalafior. W skład zupy jarzynowej nie powinna wchodzić jedynie marchewka, pietruszka, pory i ka­pusta. Można do niej dodać szpinak lub paprykę, ka­lafior i cukinię albo groszek.

Cześć, mam na imię Krzysztof i chciałbym zaprosić Cię do lektury moich wpisów. Blog ten poświęcony jest kuchni, więc skoro tu trafiłeś, ten temat powinien Ci się podobać!
Wszelkie prawa zastrzeżone (C)