POTRAWY Z RYB

Potrawy z ryb gotowanych podawać można na zim­no i na gorąco. Na zimno podaje się ryby zalane zim­nymi sosami, w sałatkach lub w galarecie. Potrawy gorące z ryb gotowanych podawać można polane sto­pionym masłem lub gorącymi sosami. Smażenie jest chyba najbardziej rozpowszech­nioną metodą przyrządzania potraw rybnych. Małe ryby smaży się w całości, większe sztuki w postaci liletów lub pokrajane na dzwonka.Smażenie ryb można przeprowadzać wg następują­cych sposobów:saute (smażone po oprószeniu mąką);panierowane, czyli otoczone w mące, jajku i bułce tartej;otoczone w jajku (oprószone mąką i otoczone w jajku);w cieście;kotlety z mielonej masy rybnej otoczone w bułce.

Cześć, mam na imię Krzysztof i chciałbym zaprosić Cię do lektury moich wpisów. Blog ten poświęcony jest kuchni, więc skoro tu trafiłeś, ten temat powinien Ci się podobać!
Wszelkie prawa zastrzeżone (C)