OMLET NATURALNY

OMLET „NATURALNY. 4—8 jaj, 1—2 łyżki masła, sól, 1—2 łyżki wody. Jaja umyć, wylać ich zawartość do miski, podbić lekko trzepaczką. W czasie ubijania dodać wodę. Ubitą masę posolić. Na patelni rozgrzać masło. Patelnię usta­wić na płytce ochronnej metalowej na małym •ogniu. Część przygotowanej masy jajecznej wylać na patelnię, przykryć. Gdy spód omletu się lekko pod- rumieni, a na powierzchni masa jajeczna będzie lekko ścięta, należy omlet albo złożyć na pół i wyłożyć na ogrzany talerz, albo napełnić nadzieniem.Jednorazowo na patelni należy smażyć jedną por­cję omletu.Omlet można podawać napełniony: szpinakiem, pie­czarkami, grzybami, kalafiorami, groszkiem, marchew­ką, marchewką z groszkiem, szynką.

Cześć, mam na imię Krzysztof i chciałbym zaprosić Cię do lektury moich wpisów. Blog ten poświęcony jest kuchni, więc skoro tu trafiłeś, ten temat powinien Ci się podobać!
Wszelkie prawa zastrzeżone (C)