OBECNE W KAŻDEJ KUCHNI

Szczególną łatwość przyswajania mleka przez orga­nizm ilustruje następujący przykład: Wojska alianckie, oswobadzające więźniów z obozów zagłady, miały wiel­kie trudności w żywieniu wyniszczonych do ostatecz­ności organizmów. Każdy posiłek, podawany nawet z najwyższą ostrożnością, kończył się niejednokrotnie zgonem. Zupełnie przypadkowo odkryto, że mleko odtłuszczone, sproszkowane, podawane tym nieszczęs­nym ludziom, nie wywoływało ujemnych następstw, przeciwnie: prowadziło ustrój do szybkiej regeneracji. Mleko jako najwartościowszy produkt spożywczy powinno zajmować szczególną pozycję w kuchni nowo­czesnej rodziny. Planując jadłospis dzienny czy okre- j sowy, należy zawsze przewidzieć wielorakie jego zastosowanie. Mleko traktowane jako napój, kakao i ka­wa z mlekiem, także mleko zsiadłe jest dostatecznie znane i rozpowszechnione. 

Cześć, mam na imię Krzysztof i chciałbym zaprosić Cię do lektury moich wpisów. Blog ten poświęcony jest kuchni, więc skoro tu trafiłeś, ten temat powinien Ci się podobać!
Wszelkie prawa zastrzeżone (C)