NAPÓJ Z OWOCÓW MIESZANYCH

NAPÓJ Z OWOCÓW MIESZANYCH. 2 szklanki mleka, 10 dag porzeczek czarnych, 10 dag porzeczek czerwonych, 10 dag poziomek, 2 łyżki cukru.Mleko zagotować, ostudzić, oziębić w lodówce. Owo­ce umyć, osączyć. Porzeczki oberwać z szypułek. Wsy­pać owoce do dzbanka, dodać mleko i cukier. Zmikso­wać. Podawać zaraz po przyrządzeniu w małych szkla­neczkach.CHŁODZĄCY NAPÓJ Z SERWATKI lub maślanki. 2 szklan­ki serwatki lub maślanki, 1 szklanka soku pomidorowego,2 łyżki soku z buraków, 2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki z koperkiem, sól, cukier.Serwatkę przecedzić, wymieszać z sokiem pomidoro­wym i burakowym, przyprawić do smaku solą i odro­biną cukru. Amatorzy mogą dodać nieco pieprzu. Każdą porcję napoju posypać pietruszką.

Cześć, mam na imię Krzysztof i chciałbym zaprosić Cię do lektury moich wpisów. Blog ten poświęcony jest kuchni, więc skoro tu trafiłeś, ten temat powinien Ci się podobać!
Wszelkie prawa zastrzeżone (C)