KLASYCZNA SAŁATKA Z JAJ

KLASYCZNA SAŁATKA Z JAJ. 5—6 jaj ugotowanych na twardo, 25 dag cebuli, 1 szklanka sosu majonezowego, 1—2 łyżki musztardy, 15 dag ogórków konserwowych, kilka grzyb­ków marynowanych, 3 łyżki posiekanej zielonej pietruszki, sól, pieprz, sok z cytryny, cukier.Ugotowane na twardo jaja obrać ze skorupek i drob­no poszatkować. Cebulę obrać, opłukać, pokrajać w cienkie piórka, oprószyć lekko solą i cukrem, skropić sokiem z cytryny. Ogórki konserwowe pokrajać w ma­karonik. Jaja wymieszać z cebulą, ogórkami, posiekaną pietruszką. Sos majonezowy połączyć z musztardą, do­dać do sałatki, wymieszać, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Gotową sałatkę wyłożyć na salaterkę, ozdo­bić grzybkami z octu i listkami sałaty. Podawać z do­datkiem pieczywa.

Cześć, mam na imię Krzysztof i chciałbym zaprosić Cię do lektury moich wpisów. Blog ten poświęcony jest kuchni, więc skoro tu trafiłeś, ten temat powinien Ci się podobać!
Wszelkie prawa zastrzeżone (C)