Jajka na obiad i na śniadanie

Jak doskonale wiadomo jajka są bardzo ciekawą propozycją dla wielu osób. Na pewno bardzo dobrze można je wykorzystać mając na uwadze dania obiadowe jak i śniadaniowe. Jajka w postaci smażonej można podać, jako jajecznice lub całe jajko sadzone. Jeśli mowa o obiedzie wówczas bardzo dobrze postrzegane jest jajko smażone oraz gotowane podawane w specjalnym sosie. Na śniadanie wiele osób życzy sobie jajko gotowane, na miękko lub na twardo. Jest to doskonała potrawa do kanapek, jak i w postaci ogólnej często podawana ze smażonym boczkiem i grzankami. Z jajek można utworzyć także odpowiednią sałatkę, która wraz z innymi składnikami najczęściej warzywami tworzy doskonały dodatek śniadaniowy, a czasem nawet i dobrze smakuje to na obiad. Jajka są jak widać bardzo często wykorzystywane, są doskonałym składnikiem ciast, deserów, ale również potraw wykorzystywanych na kolacje. Na pewno jajecznica na pomidorach czy z dodatkiem sera, pieczarek, albo kawałków smażonego boczku to idealna potrawa na kolację.

Wszelkie prawa zastrzeżone (C)