JAJA Z GROSZKIEM

JAJA Z GROSZKIEM. 8 jaj ugotowanych aa twardo, 2 szklanki groszku konserwowego, 2 lyiki pasty pomidorowej, 1 lyika oliwy, 1 łyżka masła, 3-5 ząfcków caosnkn, 2 łyżki posiekanej zielone) plctrmkl, sftl, pieprz, cukier, 1/4 szklanki wywaru z warzyw.Odcedzić z zalewy groszek i wrzucić do rondla ze stopionym masłem, zagrzać, dodać drobno posiekany czosnek, wymieszać, przyprawić solą i pieprzem do smaku. Pastę pomidorową wymieszać z oliwą, zagoto­wać, wymieszać z wywarem lub rosołem, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Ogrzać półmisek. W środ­ku półmiska układać jaja ugotowane na twardo i po­krajane w ćwiartki oraz połówki w ten sposób, aby tworzyły jakby kwiat (jaja powinny być gorące), do­okoła obłożyć groszkiem. Jaja polać sosem pomidoro­wym, posypać posiekaną pietruszką. Podawać z dodat­kiem frytek.

Cześć, mam na imię Krzysztof i chciałbym zaprosić Cię do lektury moich wpisów. Blog ten poświęcony jest kuchni, więc skoro tu trafiłeś, ten temat powinien Ci się podobać!
Wszelkie prawa zastrzeżone (C)