JAJA SADZONE W ŚMIETANIE

JAJA SADZONE W ŚMIETANIE. 5 jaj, 1 oklaska śmieta­ny, 1 łyika mąki, sól. 2 lyikl posiekane szczypiorku. Śmietanę rozmieszać z mąką, mieszając zagotować. Podzielić na pół. Połowę wlać na głęboką patelnię. Jaja umyć, kolejno wylewać ze skorupek na spode- czek. Śmietanę na patelni zagrzać, do gorącego sosu wlewać kolejno 4 jaja, przykryć, gotować na wolnym ogniu. Białka jaj powinny ściąć się, a żółtka stać się półpłynne. Wówczas osolić. Przygotować drugą porcję. Wyłożyć ostrożnie na półmisek, posypać posiekanym szczypiorkiem. Podawać z dodatkiem ugotowanej na sypko kaszy krakowskiej lub jęczmiennej i z surów­kami.

Cześć, mam na imię Krzysztof i chciałbym zaprosić Cię do lektury moich wpisów. Blog ten poświęcony jest kuchni, więc skoro tu trafiłeś, ten temat powinien Ci się podobać!
Wszelkie prawa zastrzeżone (C)